Grønnere hverdag

Hvordan testes Klar-produkterne?

Hos Klar stiller vi høje krav til, at vores produkter har en god effekt, og samtidig kan fungere som et bæredygtigt valg i hverdagen. For at sikre at Klar-produkterne lever op til vores strenge krav, har de alle gennemgået nogle grundige tests.

hvordan testes klar produkterne

Hos Klar stiller vi høje krav til, at vores produkter har en god effekt, og samtidig kan fungere som et bæredygtigt valg i hverdagen. Det betyder, at vores valg af ingredienser er nøje udvalgt på baggrund af en række bestemte kriterier for, hvad vi ønsker, produkterne skal indeholde. Vi benytter kun ingredienser af høj kvalitet, som vi også anser som værende bæredygtige. Derfor er vores samarbejde med Svanemærket og Vegan Society særligt vigtigt for os.

For at sikre at Klar-produkterne lever op til vores strenge krav, har de alle gennemgået nogle grundige tests. En proces der starter med, at vores kemikere sammensætter de ingredienser, der lever op til den lange liste af krav. Alle ingredienser gennemgår herefter en intern og ekstern godkendelsesproces for at sikre, at vi ikke går på kompromis med hverken sundhed eller miljø. Efter de første tests skal ingredienserne blandes sammen, så der kan foretages en effekttest. Når testresultaterne er tilfredsstillede, foretages der til slut små justeringer indtil, vi opnår det produkt, som var tiltænkt. Men selv ikke her, er testprocessen helt slut.

Vi er nemlig nødt til at sikre, at produktet lever op til vores holdbarhedskrav. Derfor opbevares det under forskellige forhold i over 12 uger, inden vi foretager en endelig vurdering.

Udover at udføre eksperimenter i laboratoriet, tager vi selv produkterne med hjem og tester dem, mens vi også giver forbrugerne mulighed for at teste.

 

Test af forskellige ingredienser

Hvis du ønsker komplette oplysninger vedr. brugen af produktet, dets indhold, sikkerhed mm. kan du tjekke sikkerhedsdatabladene til Klar-produkterne.

Du kan også kontakte Forbrugerservice hvis du har flere spørgsmål om Klars produkter samt test af ingredienser og råmaterialer.

 

Dermatologisk test på følsom hud

Du har måske bemærket, at der står ”Dermatologisk testet på sensitiv hud” på de fleste af vores produkter. Kort sagt betyder det, at produktet er blevet testet på en række frivillige testpersoner med sensitiv hud. Men hvordan fungerer det i praksis?

Sådanne hudtest udføres på et uafhængigt testinstitut i overensstemmelse med de anerkendte retningslinjer fra ICDRG (International Contact Dermatitis Research Group).

Testen bliver udført med hjælp fra ca. 30 frivillige med følsom hud, som får testet produktet på undersiden af ​​overarmen. Derefter vurderer en hudlæge- og allergispecialist, om der er hudreaktioner. Konklusionen på en dermatologisk test er, at hvis ingen testpersoner har vist reaktion på produktet, kan det ikke forventes, at der vil opstå uønskede reaktioner, når det testede produkt kommer i kontakt med forbrugernes hud.