Grønnere hverdag

Klar-emballagen er naturligvis genanvendt

Alle flaskerne i Klar-serien består af 100 procent genanvendt plastik. I stedet for at lave nyt, foretrækker vi at bruge det vi kan igen. Og igen.

Klar-emballagen er naturligvis genanvendt - Klar universal rengøring

Når man skal lave en ny serie af rengøringsprodukter, er det ikke kun ingredienserne som er vigtige. Emballagen spiller også en stor rolle. For hvis vi skal kunne opnå en mere bæredygtig fremtid, er det vigtigt, at vi genbruger de ressourcer, vi kan. På den måde får vi også en mere cirkulær økonomi, som er mere bæredygtig end dagens brug og smid væk økonomi.

Plastikken, som bliver anvendt i vores emballage, er et materiale, der er velegnet til genanvendelse. Sørg derfor for at aflevere flaskerne til affaldssortering som plastik i dit kommunale affaldssystem. Vi har brug for, at få materialet tilbage i værdikæden!

Etiketten er også bæredygtig

Selv etiketten på flasken er lavet af et vedvarende materiale, der er et biologisk og bæredygtigt råmateriale. Dette plastmateriale fremstilles kun ved hjælp af et råmateriale, som vi kan dyrke og nemt erstatte med et nyt biologisk materiale – ikke som det fossile råmateriale, som konventionel plast er fremstillet af. Det fossile råmateriale, det vil sige olien, tager det naturen millioner af år at fremstille, og fortsætter vi forbruget som i dag, løber vi tør. Samtidig er der betydelige drivhusgasemissioner forbundet med dette.

Vi arbejder med låget

Vi arbejder også på at få lavet lågene i genanvendt plastik, og vi håber, at kan komme med dem inden alt for lang tid. Det har desværre ikke været muligt at få fat i dem endnu, men vi arbejder på sagen. Markedet for genanvendt plastik er ikke fuldt modent, og det er derfor svært at finde gode kilder af den rigtige kvalitet. Der foregår meget på dette område lige nu, og der åbner sig løbende nye muligheder.

Vi vil have plastikken retur

Vi vil gerne have alt plastmaterialet tilbage, så det er vigtigt for os, at du bidrager ved at affaldssortere flaskerne, når de er tomme. Følg din kommunes anvisning for affaldssortering af plastik. Jo mere materiale, som vi får tilbage i cirkulation, jo lettere bliver det for os at bruge genanvendt plastik. Lad os sammen få plastikken tilbage i cirkulation!