Grønnere hverdag

Klar-serien er vegansk

Veganer er et begreb, som stadig flere mennesker bruger som en definition af sig selv. Det handler om hvilken slags produkter man vil købe, bruge eller spise.

Klar-serien er vegansk - Klar tøjvask uden parfume

Der er ingen tvivl om, at veganske produkter bliver stadig vigtigere. Forbrugerne bliver mere og mere opmærksomme på, hvad produkterne indeholder, og der er et klart ønske om produkter, der hverken skader dyr eller miljøet.

Hvad vil det sige at være “vegan”?

At være vegan, eller veganer på godt dansk, er et etisk standpunkt og en levemåde. Den baserer sig på, at man har respekt for alt som er levende – dyr inkluderet. Og igen betyder det, at man går bort fra alle produkter, som er lavet helt eller delvist af dyr.

En veganer har ikke kun en plantebaseret diæt, men undgår også mad af animalsk oprindelse, såsom æg, mejeriprodukter og honning. De undgå endvidere produkter, som stammer fra dyr. Det kan være pels, uld, silke og læder.

Hvad betyder det, at et produkt er vegansk?

At et produkt er vegansk betyder helt enkelt, at ingen af ingredienserne eller elementerne i produktet kommer fra dyr, altså såkaldte animalske ingredienser. Det betyder også, at produktet ikke er blevet testet på dyr.

Er produktet vegansk?

Når det kommer til fødevare, er det relativt nemt at se, om et produkt er vegansk eller ej. Du skal blot styre uden om ingredienser, som er åbenlyse animalske. For eksempel kød og fisk, æg og mejeriprodukter. Men når det kommer til andre varer, kan det være mere vanskeligt.

Om et produkt er vegansk eller ej, kan du finde ud af ved at læse ingredienslisten. Det er selvfølgelig ikke altid lige let at vide, hvad alle de kemiske termer betyder – men så kan du nemt tjekke mærkningen på emballagen. Mange producenter mærker i dag deres produkter tydeligt, hvis de er veganske.

Klar-serien er vegansk

Vi kan med stolthed og hånden på hjertet sige at vores produkter er 100 procent veganske. Klar er en serie af bæredygtige, velduftende og effektive produkter. Produkterne i serien indeholder nøje udvalgte ingredienser – blot dem der er brug for og ingen unødvendige. Ingen af vores produkter er testet på dyr, eller indeholder elementer som kommer fra dyr, såkaldte animalske ingredienser.