Grønnere hverdag

Ønskeliste til jul

”Kære julemand…” og så stopper det. Kæmper du med at skrive en ønskeliste, fordi du har alt, hvad du skal bruge? Det er ikke ualmindeligt i vores brug-og-smid-væk-samfund. Nedenfor har vi skrevet vores bud på en ønskeliste til jul – måske du kan blive inspireret af den. 

1. Køb brugt  

Ønsk dig ting, du har brug for, og som ikke nødvendigvis behøver at være nyt. Måske er en symaskine noget, der passer til ønskelisten, så du kan sy om og give tekstilerne nyt liv, når det begynder at synge på sidste vers? 

Eller hvad med at ønske dig noget, som du kan bruge, når du går på opdagelse i den danske natur? Vores natur er smuk, så hvorfor ikke bruge den? Nu vi står i den situation, hvor det ikke er muligt at rejse på samme måde og i lige så stor grad som tidligere, er det en god grund til at tage på tur i den danske natur. Der er masser af gode ting, du kan ønske dig fra lokale genbrugsbutikker.  

2. Lav noget selv  

Kender du nogen, der er gode til at strikke, bage, sy eller male? Hvorfor så ikke ønske dig en hjemmelavet gave? En varm hue eller vanter, der kan holde dig varm gennem vinteren. Miljøvenlige poser til frugt og grøntsager, så du ikke behøver at bruge engangsplast i butikken. Et maleri. Gode småkager, boller eller sundt hjemmebagt brød. Ja, der er mange ting, der med fordel kan stå på ønskelisten til jul. 

 3. Gavekort til oplevelser  

Gavekort til en oplevelse sammen er det perfekte ønske at skrive på ønskelisten. Du får ikke kun en god oplevelse, men du kan også gøre det med en, du elsker. Det kan være alt fra aktiviteter som klatring, kajakture, surfing eller vandski til hyggelige cafébesøg og grill i parken.  

 4. Ønsk dig en tjeneste 

Når vi snakker om gavekort, er det også muligt at ønske sig et gavekort til fx børnepasning, plæneklipning, rengøring af huset eller andre ting, som du muligvis (sandsynligvis) har brug for i løbet af det kommende år.  

 5. Gavefri jul 

Tænk over det – har du virkelig brug for flere ting, du ikke får brugt? Hvad med bare at skrive et sødt kort til hinanden? Eller hvad med at donere penge til en god sag? Organisationer som Læger uden Grænser, Red Barnet, UNICEF, Verdensnaturfonden og Amnesty vil altid sætte pris på en donation.  

Et sidste ønske 

Lad ikke gaven være det eneste, du ønsker digHav også lidt krav til gaveindpakningen. Almindeligt gavepapir kan ofte ikke genbrugesDerudover kan sådant papir kan også være skadeligt for både pejsen og miljøet, hvis du vælger at fyre med det. Så ønsk dig, at din gave pakkes ind i genanvendeligt papir som fx avispapir.